Locaties

Omdat we graag toegankelijk en inclusief zijn, zijn veel van onze workshops, demonstraties en exposities virtueel. Daarnaast hebben we – naast de vaste Studiegroep – zo’n twee tot keer in de week een “live” bijeenkomst. We zijn blij en trots dat we daarvoor enkele toplocaties mogen gebruiken!

Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht
Japan Fans – Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht

Buurthuis Rosa

We zijn heel blij met de steun van Buurthuis Rosa, waar we niet alleen wekelijks afspreken met de Studiegroep, maar ook regelmatig kook- en creatieve workshops organiseren.

Buurthuis Rosa - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
De entrée van Buurthuis Rosa aan de Malakkastraat in Lombok.

Oudegracht (binnenlocatie)

Aan de Oudegracht, midden in het centrum van Utrecht, vind je niet alleen Neverneverland (de winkel waar de Japanse spelletjes gespeeld worden), maar ook een ruime werfkelder, voor workshops, demonstraties en exposities. De eerste expositie zal gaan over de vriendschap & inspiratie tussen Nederlandse en Japanse kunstenaars en daarop zal werk te zien zijn van onder andere LANKA, Hannah en Martine. Natuurlijk mét Japanse hapjes en drankjes!

Oudegracht - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
De locatie aan de Oudegracht.

Middengaarde (binnen- en buitenlocatie)

Met een kwartiertje fietsen vanaf het centrum van Utrecht ben je op het prachtige, ruime terrein van De Middengaarde. Dit is onze plek voor activiteiten die wat meer ruimte vragen, zoals bijvoorbeeld budo-trainingen, -workshops en -demonstraties. Pal naast de mooie velden wordt er momenteel hard gebouwd aan een heuse dojo.

De Middengaarde - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
De locatie op de Middengaarde.
De dojo in aanbouw.

Japanse Tuin (Máximapark)

Japanse Tuin Maximapark - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht

Ook in Leidsche Rijn organiseren we evenementen, zoals wandelingen, concerten en “matsurietjes” oftwel meetings met lekker Japans eten, leuke Japanse spelletjes en mooie Japanse muziek en performances. Deze vinden plaats in – hoe kan het ook anders – de Japanse Tuin, in de Binnenhof in het Máximapark.

Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht

Excursies

De meeste activiteiten zullen plaatsvinden op deze locaties, maar we gaan ook op graag op excursies, zoals bijvoorbeeld naar Heroes Made in Asia, of naar tentoonstellingen, zoals die van The Lost World. Daarnaast treden we graag op in verzorgingstehuizen en verlenen we medewerking aan festivals en evenementen, zoals de Manga en Japanse cultuurweek in Bibliotheek Neude.

Zodra er nieuwe samenwerkingen of excursies gepland staan, worden deze aangekondigd op deze website en in de Facebook-groep.

Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
Japan Fans – Japanse Kunst & Cultuur in & om Utrecht – voor vriendschap & inspiratie