Erik Heijerman

Erik Heijerman
foto: Pieta van Beek

Erik Heijerman (1956) groeide op in de Achterhoek en moest aan het einde van de middelbare school kiezen of hij naar het conservatorium zou gaan om daar orgel te studeren, of naar de universiteit. Het werd het laatste, en aan de Universiteit Utrecht studeerde hij af in wiskunde en wijsbegeerte. Hij werd daarna stafmedewerker van de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden (1982-2009), waar hij cursussen en conferenties op filosofisch gebied organiseerde, o.a. in samenwerking met het kennisnetwerk Filosofie Oost-West. Ook gaf hij er samen met Simon Buschman menige poëziecursus.

Na te zijn wegbezuinigd werd hij wat hij altijd gedacht had te zullen worden: wiskundeleraar. In de jaren ’80 studeerde hij alsnog klavecimbel aan het Tilburgs Conservatorium, en bij bleef zijn leven lang actief in de muziek, de laatste bijna 30 jaar in de Domkerk in Utrecht, waar hij lid is van de bekende Domcantorij en af en toe een dienst op het grote orgel mag begeleiden.

In 2022 ging hij met pensioen, maar neemt nog wel staatsexamens wiskunde af. Voor Samen Wabi Sabi verdiepte hij zich in de twee boeken over Wabi-Sabi van Leonard Koren, waarvan u een samenvatting aantreft op de website www.samenwabisabi.nl – rubriek Informatie.

Erik Heijerman
afheijerman@gmail.com

klik op de letters hierboven om terug te gaan naar de beginpagina