Japanse evenementen in de Neudebieb

Er zijn regelmatig Japanse evenementen in de Neudebieb. Als Japan Fans zijn we blij dat we kunnen deelnemen en bijdragen aan het aanbod van de bibliotheek Utrecht.Japanse evenementen in de Neudebieb

De Neude bibliotheek is een fantastische locatie voor evenementen, met haar prachtige architectuur, centrale ligging en uitgebreide collectie Japanse boeken en manga. We zijn enorm blij met de steun van de bibliotheek, en dat we elke week gebruik mogen maken van een tafeltje in de grote hal waar we samen kunnen komen om Japans te leren en onze liefde voor alles wat Japans is te delen.

Voor Japan Fans is de bibliotheek op het Neude een van onze favoriete plekken in Utrecht. Tijdens de pandemie zijn we vooral online begonnen met het maken van kleine video’s met uitleg over Japanse spellen uit de gameshop “Neverneverland” aan de Oudegracht. Sinds we weer fysiek samen mogen komen, vinden veel van onze activiteiten live plaats in het hart van Utrecht: het oude postkantoor op de Neude, waar tegenwoordig de bibliotheek in gevestigd is.

Japan Fans in de Neudebieb (edited)

In de Bibliotheek aan de Neude hebben we regelmatig drie gratis taallessen  georganiseerd: een beginnersles Japans, een tussenles Japans en een les Nederlands voor Japanners; deze vinden tegenwoordig plaats in de bibliotheek Leidse Rijn.  We komen ook regelmatig samen in de grote zaal om haiku te schrijven en origami te vouwen. Maar we bezoeken natuurlijk ook de bibliotheek voor de boeken! Naast de “gewone” boeken over Japanse taal en cultuur heeft de bibliotheek een enorme mangacollectie, en er is een speciale “Himawari” minibibliotheek met Japanse kinderboeken.

Daarnaast spelen we graag Japanse muziek op de vleugel. We spelen er vanalles, van Ghibli-liedjes tot volksliedjes en klassieke Japanse pianomuziek. Tijdens de “Manga en Japanse Cultuurweek”  organiseerden we ook een pop-up concert met Japanse muziek op de tenorblokfluit en woonden we een lezing bij van mangageleerde Yu Ito.

https://youtu.be/apUZ8Kcov0c

Voor in de toekomst hopen we nog veel meer Japanse evenementen in de Neude bibliotheek te bezoeken en er een bijdrage aan te leveren. We zijn bijvoorbeeld van plan een Japans taalcafé in Utrecht te organiseren en onze dojo vrienden te helpen met de organisatie van een stripboekenmarkt. De mogelijkheden en kansen die de Neude bibliotheek biedt, maken ons enthousiast en we kijken ernaar uit om ze verder te verkennen.

We zijn weliswaar opgetogen over het vooruitzicht om ons eigen Japans Kunst & Cultuur Centrum in Utrecht te openen, maar we zullen de Bibliotheek niet vergeten. De Neudebieb zal altijd een speciaal plekje in ons hart hebben, we zullen er evenementen blijven ondersteunen en bijwonen, en we zijn dankbaar voor de herinneringen en ervaringen die we er hebben gedeeld.

Japan Fans – Japanse kunst & cultuur vanuit het hart van Utrecht, voor vriendschap & inspiratie.
(Deze fotocollage komt van onze Facebook groep.)