Japan Fans Locaties in Utrecht

De Japan Fans dromen van een eigen Japans Cultureel Centrum in Utrecht, maar tot het zover is organiseren we onze Japanse evenementen met veel liefde op andere locaties in Utrecht. Kijk je mee?

Omdat we graag toegankelijk en inclusief zijn, zijn veel van onze workshops, demonstraties en exposities virtueel. Daarnaast hebben we – naast de vaste Studiegroep – zo’n twee tot keer in de week een “live” bijeenkomst. Totdat we een eigen Japancentrum in Utrecht kunnen starten zijn we blij en trots dat we daarvoor enkele toplocaties mogen gebruiken! Bekijk hieronder de Japan Fans Locaties in Utrecht.

Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht
Japan Fans – Japanese Arts & Culture from the Centre of Utrecht

Bibliotheek Neude

De Bibliotheek op de Neude – aka Neudebieb – is een van de favoriete plekken van de Japan Fans Utrecht. Regelmatig organiseren ze er meet-ups van de studiegroep, de haiku kring en de boekenclub. Liefst zouden ze elke week een “Manga en Japanse Cultuurweek” organiseren in de bieb!

De monumentale hal van de bibliotheek Neude.

Buurthuis Rosa

We zijn heel blij met de steun van Buurthuis Rosa, waar we niet alleen wekelijks afspreken met de Studiegroep, maar ook regelmatig kook- en creatieve workshops organiseren. In het najaar van 2022 is hier ook een presentatie te zien van het artistieke onderzoek “De Kracht van Kanji”.

Buurthuis Rosa - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
De entrée van Buurthuis Rosa aan de Malakkastraat in Lombok.

Oudegracht (binnenlocatie)

Aan de Oudegracht, midden in het centrum van Utrecht, vind je niet alleen Neverneverland (de winkel waar de Japanse spelletjes gespeeld worden), maar ook een ruime werfkelder, voor workshops, demonstraties en exposities. De eerste expositie zal gaan over de vriendschap & inspiratie tussen Nederlandse en Japanse kunstenaars en daarop zal werk te zien zijn van onder andere LANKA, Hannah en Martine. Natuurlijk mét Japanse hapjes en drankjes!

Oudegracht - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
De locatie aan de Oudegracht.

Middengaarde (binnen- en buitenlocatie)

Met een kwartiertje fietsen vanaf het centrum van Utrecht ben je op het prachtige, ruime terrein van De Middengaarde. Dit is onze plek voor activiteiten die wat meer ruimte vragen, zoals bijvoorbeeld budo-trainingen, -workshops en -demonstraties. Pal naast de mooie velden wordt er momenteel hard gebouwd aan een heuse dojo.

De Middengaarde - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
De locatie op de Middengaarde.
De dojo in aanbouw.

Japanse Tuin (Máximapark)

Japanse Tuin Maximapark - Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht

Ook in Leidsche Rijn organiseren we evenementen, zoals wandelingen, concerten en “matsurietjes” oftwel meetings met lekker Japans eten, leuke Japanse spelletjes en mooie Japanse muziek en performances. Deze vinden plaats in – hoe kan het ook anders – de Japanse Tuin, in de Binnenhof in het Máximapark.

Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht

Excursies

De meeste activiteiten zullen plaatsvinden op deze locaties, maar we gaan ook op graag op excursies, bijvoorbeeld naar tentoonstellingen, zoals die van The Lost World. Daarnaast verzorgen we graag Japanse concerten in verzorgingstehuizen en verlenen we medewerking aan festivals en evenementen, zoals Camera Japan en Heroes made in Asia.

Zodra er nieuwe samenwerkingen of excursies gepland staan, worden deze aangekondigd op deze website en in de Facebook-groep.

Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht - Japanse Kunst en Cultuur in Utrecht
Japan Fans – Japanse Kunst & Cultuur in & om Utrecht – voor vriendschap & inspiratie