Concertserie met Ghibli-muziek

De hele maand augustus organiseren de Japan Fans Utrecht concerten met muziek uit de films van Studio Ghibli. Lees in dit blog meer over deze concertserie met Ghibli-muziek!

Tot nu toe zijn er vier concerten gepland, elk met een uur piano solo. Het merendeel van het repertoire bestaat uit de sprookjesachtige muziek behorende bij de films van animatiestudio Ghibli – de Japanse versie van Disney. Onder meer stukken uit de films “Spirited Away”, “Kiki’s Delivery Service”, “My Neighbour Totoro” en “Ponyo” zullen de revue passeren.

Als Stichting Japan Fans bieden we verzorgingstehuizen in de regio Utrecht graag een gratis concert aan. De concertserie past in ons streven om door middel van onze gemeenschappelijke interesse in Japan iets bij te dragen aan de stad Utrecht. Het sluit aan bij onze andere activiteiten, zoals de Nederlandse taallessen aan Japanse immigranten, het sushi maken voor daklozen en de workshops origami vouwen in ziekenhuizen.

Naast de de concertserie met Ghibli-muziek organiseren we ook het artistiek onderzoek “De Kracht van Kanji“, demonstraties van Japanse krijgskunsten, pop-up exposities met Japanse kalligrafie en gratis concerten met meditatieve Japanse fluitmuziek. We traden op tijdens grotere evenementen zoals CAMERA JAPAN, de Utrechtse ComicCon, Heroes made in Asia, festival Gluren op de Heuvelrug en de “Manga & Japanese Culture Week” in de Bibliotheek Neude.

Wil jij ook een gratis pianoconcert voor een dierbare oudere? Of ben je een musicus/muzikant en wil je ook graag Japanse muziek spelen in verzorgingstehuizen? Neem dan contact met ons op – we lezen graag van je!


Onze concertserie met Ghibli-muziek in de media:

We vinden het fijn dat onze concertserie zo positief ontvangen wordt. Onder meer Dagblad Utrecht, DUIC, Radio 4 en de Stichtse Courant hebben er al aandacht aan besteed. De radio-uitzending kun je hieronder terugluisteren:

Enkele screenshots van websites die over dit initiatief publiceerden:

Zodra we onze droom realiseren van een eigen Japans Cultureel Centrum in Utrecht, willen we daar natuurlijk ook concerten met Japanse muziek gaan organiseren!