Missie & Visie

Op deze pagina kun je meer lezen over de Missie & Visie van de Stichting Japan Fans.

Lees meer over de Missie & Visie van Japan Fans, en over de droom van een Japans Cultureel Centrum in Utrecht. Vriendschap en inspiratie. Japanese Art & Culture Centre of Utrecht, Japans Cultureel Centrum
Japan Fans – Japanse Kunst & Cultuur vanuit het Centrum van Utrecht – voor vriendschap & inspiratie

Missie

Japan Fans is ontstaan vanuit een vriendengroep die een gedeelde interesse had in de cultuur en tradities van Japan. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een online community van meer dan 3700 mensen, met een harde kern van rond de 50 mensen die in Utrecht wonen. Onze missie is om een omgeving te creëren waar we middelen inzetten om jouw begrip van de Japanse cultuur en tradities te verrijken door middel van educatieve, sociale en recreatieve programma’s. Onze kernwaarden hierin zijn “vriendschap” en “inspiratie”.

Visie

Onze visie is om een samenwerkende gemeenschap te stimuleren waar mensen van alle leeftijden en diverse achtergronden zich welkom voelen om bruggen te bouwen tussen onze culturen. Bij Japan Fans nodigen we mensen uit alle lagen van het leven uit om de rijke erfgoed van Japan te ontdekken door middel van onze educatieve en recreatieve activiteiten. We organiseren wekelijks allerlei activiteiten, zoals creatieve workshops, Japanse yogalessen, kookworkshops en muzikale evenementen. Veel van deze activiteiten hebben ook een maatschappelijk doel, zoals het maken van origami voor ziekenhuizen, het bereiden van sushi voor daklozen, of het geven van concerten in verzorgingstehuizen. We bieden ook drie taallessen per week, Japans voor beginners en gevorderden en Nederlands voor iedereen die wil leren.

Droom

Onze grote droom voor 2023 is om een eigen ruimte te kunnen inrichten waar we onze boeken en knutselspullen kunnen bewaren, en waar we nieuwe mensen bij ons project kunnen betrekken. Als je wilt kun je daar meer over lezen op onze pagina Japans Cultureel Centrum Utrecht.

In de bibliotheek aan de Neude vinden regelmatig Japanse evenementen plaats. Japan Fans, Japanse kunst en cultuur vanuit het centrum van Utrecht, voor vriendschap en inspiratie.
Onze wekelijkse Studiegroep vond tot zomer 2023 plaats in de bibliotheek aan de Neude
Nu zitten we met de Japanse Lessen in de Bibliotheek Leidse Rijn.

Doe mee!

Bij Japan Fans geloven we in de waarden van Bushido, waarbinnen we alle Japan-fans verwelkomen en streven naar een open gemeenschap waarin mensen zich verbonden, gesteund en gehoord voelen. We streven ernaar om de kosten van onze activiteiten zo laag mogelijk te houden zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn, maar we kunnen dit niet doen zonder jouw steun. Jouw donaties maken het mogelijk voor ons om interactieve evenementen te organiseren.

We willen graag onze waardering uitspreken voor de waardevolle bijdragen en het harde werk van onze vrijwilligers, die ons helpen om een divers programma van evenementen te organiseren die gerelateerd zijn aan de Japanse kunst, cultuur en geschiedenis. Als jij ook geïnteresseerd bent om meer te doen met jouw interesse in Japanse kunst en cultuur, biedt Japan Fans tal van mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. We zijn op zoek naar mensen met verschillende vaardigheden, van social media creatives, tot musici, kunstenaars, bloggers, koks en vechtsporters.

Lees meer over de Missie & Visie van Japan Fans, en over de droom van een Japans Cultureel Centrum in Utrecht. Vriendschap en inspiratie. Japanese Art & Culture Centre of Utrecht, Japans Cultureel Centrum
De achtergrondafbeelding van onze Facebook Groep

Waarom Japan Fans?

We geloven dat het delen van kennis en ervaringen over Japanse cultuur en tradities een positieve invloed kan hebben op onze samenleving en wereld. Daarom streven we naar een inclusieve en diverse community, waar iedereen zich welkom voelt en een plek heeft om te leren en te groeien.

Onze activiteiten zijn gericht op het versterken van de banden tussen Nederland en Japan, en het bevorderen van begrip en respect voor elkaars cultuur. We willen niet alleen kennis delen, maar ook begrip en empathie kweken tussen verschillende groepen mensen. Zo hopen we bij te dragen aan een meer verbonden en harmonieuze wereld.

Als Japan Fans hebben we de ambitie om te blijven groeien en ons bereik te vergroten. Onze droom om een eigen ruimte te hebben waar we al onze materialen kunnen opslaan en activiteiten organiseren is hierbij een belangrijk doel. Dit zou ons in staat stellen om meer mensen te bereiken en meer te doen voor onze community. We hopen dat jij ons kunt helpen bij het verwezenlijken van deze droom, zodat we nog meer mensen kunnen inspireren en betrekken bij ons project.

Dankzij de steun van onze vrijwilligers, partners, en donoren kunnen we onze missie en visie blijven realiseren. We zijn dankbaar voor alle steun die we krijgen en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan ons project. Samen kunnen we bouwen aan een meer verbonden en inclusieve samenleving, waar we kunnen leren en groeien door de cultuur en tradities van Japan te delen.

Heb je nog vragen over onze Missie & Visie, neem dan vooral contact met ons op!