Wie Zijn Wij?

Wij zijn Japan Fans, maar wie zijn wij? De mensen achter Japan Fans Utrecht stellen zich voor.

Wie Zijn Wij? Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht

Japan Fans – Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht

Japan Fans is club voor liefhebbers van Japanse kunst en cultuur. We willen vriendschap en inspiratie delen, vanuit onze gedeelde interesses. Onze droom is het realiseren van ons eigen Japanese Art & Culture Centre in Utrecht. Lees meer over onze Missie & Visie en bekijk ons Beleidsplan 2022-2023.

Wie zijn wij? Het team van Japan Fans Utrecht

De Stichting Japan Fans bestaat uit:
* Harro Kremer – voorzitter en penningmeester
* Marieke Suppers – secretaris
* Tibo van Boetzelaer

De Japan Fans website wordt meme gemaakt door:
* Nienke Krook – SEO specialist
*
en gastbloggers van over de hele wereld!

Heb je tijd & zin om mee te werken aan Japan Fans? Check dan even onze vacatures.

Stichting Japan Fans

De activiteiten van Japan Fans worden ondersteund door de Stichting Japan Fans (geregistreerd bij de KvK onder nummer 863909723). De Stichting Japan Fans is bezig een ANBI status te verwerven waardoor we in aanmerking kunnen komen voor fiscale voordelen bij donaties en schenkingen.  Op deze pagina lees je meer over een ANBI status voor Japan Fans.

Japan Fans - Japanese Arts & Culture from the Centre of Utrecht

Japan Fans – Japanese Arts & Culture from the Centre of Utrecht

Japan Fans Origin Story

Oprichtster Martine vertelt: “Japan Fans is ontstaan in de zomer van 2020. Door de coronacrisis konden mijn trainingsmaatjes en ik niet naar de dojo. Ik miste de gezelligheid, en geïnspireerd door het succes van groepen als het Open Huis in Overvecht en de Old English Enthousiasts, startte ik een app-groepje. Eerst heette het nog “Japan Fans & Friends” en later werd dat “Japan Fans – Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht”.

Vanuit die groep ontstond de wens om méér te doen met onze gezamenlijke interesses, zoals activiteiten organiseren om de Japanse cultuur te promoten in Nederland, ons in te zetten voor de kwetsbaren in de samenleving en iets terug te geven aan de stad Utrecht. Zo kwamen we uit op bijvoorbeeld de acties “Sushi maken voor daklozen” en het origami vouwen voor ziekenhuizen.

Op 18 december 2020 ging de Facebookgroep online en de rest is geschiedenis. Inmiddels hebben we duizenden leden van over de hele wereld en organiseren we wekelijks allerlei evenementen… en we zijn nog maar net begonnen!”

Wie Zijn Wij? Japan Fans - Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht

Japan Fans in de Libelle, met een foto door Nancy Holleman-Poeran

Omdat de Japan Fans Utrecht vriendschap willen sluiten met andere Japan Fans van over de hele wereld, publiceren we op deze website ook blogs in het Engels. Wil je ook een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door een blog te typen, een concert te spelen, een (virtuele) tentoonstelling te hosten of een video te maken? Dat zouden we leuk vinden! Neem dan contact op met Martine.

Japans Cultureel Centrum

Onze dromen zijn groot… Op de lange termijn wil Japan Fans Utrecht een Japans cultureel centrum in Utrecht vestigen. Droom je met ons mee? Like dan ook de speciale Facebook pagina: Japans Cultureel Centrum Utrecht

Japan Fans – Japanese Arts & Culture from the Centre of Utrecht