Japanse Dag in Hortus Overzee

Alweer een leuk Japans evenement: afgelopen zondag organiseerde Hortus Overzee voor de veertiende keer haar culturele Japandag: de “Japanse Dag in Hortus Overzee”. Daar kon je je laten onderdompelen in bijzondere culturele, culinaire en kunstzinnige sferen in en rond de Japanse tuin: “Meeting of the Streams”. Japan Fans bestuurslid Marieke was erbij.

“Op zondag 3 juli mocht ik deelnemen aan de Japanse Dag van Hortus Overzee. Wat een fantastisch evenement en initiatief! De opbrengst van de dag werd gedoneerd aan Rikuzentakata, een Japans stadje dat in 2011 heel hard is getroffen door de tsunami.

Ook ik heb een deel van de opbrengst van de dag gedoneerd aan dit geweldige initiatief. Er waren mooie openbaringen en samenwerkingen, en ik ben er trots op dat ik er deel van heb mogen uitmaken. De afgelopen jaren heb ik mezelf de Japanse schilderstijl (nihonga & Sumi-e) aangeleerd. Via youtube en boeken ben ik gekomen waar ik nu ben.

Een hoogtepunt was de ontmoeting met de Japanse ambassadeur en de burgemeester van Den Helder, tijdens een ronde langs de verschillende standhouders. Ik wil iedereen bedanken die belangstelling had voor mijn kunst en volgend jaar gaan we er weer iets moois van maken, op de 15e editie van de Japanse dag!

Deze week komt mijn eigen website www.otenbadesignstudio.com online waar ik mijn kunst ga verkopen. Een deel van de opbrengst van mijn atelier zal gaan naar het verder leren over de verschillende stijlen van Japanse kunst, en om workshops en demo’s te kunnen geven.”

Japan Fans met de Japanse ambassadeur in Nederland
Marieke – in het midden, in kimono – geflankeerd door de burgemeester en de Japanse ambassadeur in Nederland.