Japanse cultuurweek in bibliotheek Neude (Utrecht)

Van 19 tot en met 26 februari is het Manga en Japanse Cultuurweek in Bibliotheek Neude (Utrecht). De gloednieuwe Manga-collectie van de bibliotheek zal te zien zijn in de grote zaal. Daarnaast presenteert MangaKissa een prachtige pop-up collectie Manga boeken om ter plekke in te kijken, heeft Himawari no kai een lezing georganiseerd en zullen de Japan Fans onder meer Japanse muziek ten gehore brengen!

Manga and Japanese Culture Week in Neude Library - Japan Fans
De Manga en Japanse Cultuurweek zal plaatsvinden in de prachtige bibliotheek op de Neude, waar de Japan Fans ook regelmatig bijeenkomsten houden met de Studiegroep. Foto door Erfgoedbekeken.nl

Lezing door Yu Ito

Een speciaal evenement in deze week is de lezing door Yu Ito, curator van het Kyoto International Manga Museum (een droom voor mangaliefhebbers, zoals te zien is in de video hieronder).

Op zaterdag 26 februari om 13.00 – 14.30 uur geeft Yu Ito een lezing over de Japanse cultuur en Manga-figuren zoals je ze nog nooit gezien hebt. We spreken Yu Ito vanuit de theaterzaal in de Neude bibliotheek via Zoom. De lezing zal live in het Nederlands vertaald worden. Als je erbij wilt zijn, reserveer dan snel een kaartje! Je kunt de lezing ook volgen via livestream. Houd de website en onze socials in de gaten voor meer informatie.

From 19 to 26 February, it's Manga and Japanese Culture Week in Neude Library in Utrecht.
Photo by Miika Laaksonen

Yu Ito is een vooraanstaande Japanse manga-kenner, die ook betrokken was bij de voorbereiding van de Manga tentoonstelling in het British Museum in 2019. In deze lezing, georganiseerd door Himawari, zal hij mangapersonages bespreken aan de hand van “antropomorfisme” en daarmee een diepere betekenis blootleggen. Hij zal laten zien hoe mangapersonages zich verhouden tot de Japanse cultuur en samenleving.

From 19 to 26 February, it's Manga and Japanese Culture Week in Neude Library in Utrecht.
Photo by Moujib Aghrout

Japanse muziek op de Japanse cultuurweek in bibliotheek Neude (Utrecht)

Als kers op de taart zullen de Japan Fans op verschillende pop-up concerten Japanse muziek ten gehore brengen in en rond de Neude bibliotheek. Houd onze socials in de gaten voor de exacte data en tijden!

Japan Fans oprichter Martine studeert Japanse fluitmuziek voor de optredens in de bibliotheek Neude.

De Media over de Japanse cultuurweek in bibliotheek Neude (Utrecht)

UPDATE: als je wilt, kun je een recensie van de Japanse cultuurweek lezen, geschreven door journalist Luqué van Wijngaarden: “Utrecht is gek op Japan: Manga en Japanse Cultuurweek een succes“. En hieronder zie je enkele van de Nederlandse screenshots over de Japan Fans Utrecht & deze leuke week:

Naar aanleiding van de concerten met Japanse fluitmuziek, die Japan Fans Utrecht organiseerde op o.a. CAMERA JAPAN festival en de Manga & Japanse Cultuurweek, werd oprichtster Martine ook geïnterviewd door Simone Langejan voor het Algemeen Dagblad.