Annemarie Zethof

Annemarie Zethof

Annemarie Zethof werd geboren in 1971 in Nederland. Na een carrière van 10 jaar als advocaat in Amsterdam maakte ze de overstap naar de fotografie. Ze studeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam, Sotheby’s Institute of Art in Londen en heeft een Masters Degree in Photography van de University of Manchester. Na bijna 6 jaar in Londen te hebben gewoond en stage te hebben gelopen bij James Hyman Gallery in Londen, verhuisde ze naar Antwerpen om samen met haar man, Martijn van Pieterson, een galerie te openen gespecialiseerd in Japanse fotografie.

Sinds de opening van IBASHO in maart 2015 heeft de galerij 58 tentoonstellingen gehouden in Antwerpen. IBASHO heeft deelgenomen aan de fotobeurzen Paris Photo, Photo London, UNSEEN  in Amsterdam, Photo Basel en AIPAD in New York. De galerie heeft ook deelgenomen aan Art Paris, SPARK (Wenen) en Art Atwerp. Samen met de Franse uitgeverij the(M)èditions heeft IBASHO sinds september 2019 samen 21 boeken gepubliceerd.

Annemarie is verder onafhankelijk curator en werkt aan fotografieprojecten die al dan niet verband houden met de Japanse fotografie. Ze heeft twee tentoonstellingen gecureerd voor Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden: ‘Japanese Nudes’ (2019) en ‘Wabi-sabi, Japanese aesthetics in photography and ceramics’ (2022) en de bijbehorende catalogi geschreven.

Annemarie Zethof
azethof@gmail.com

klik op de letters hierboven om terug te gaan naar de beginpagina