Pierre Emanuel en Marianne Kieft

Pierre Emanuel en Marianne Kieft

Simon Buschman vroeg een tijdje geleden of ik mij, geheel op eigen wijze, wilde voorstellen. Nu is wabi-sabi op deze website de rode draad, dus dat kan ik, altijd in ontwikkeling zijnde, op mijn geheel eigen, wabi-sabi wijze doen.

 Het concept wabi-sabi heeft mij gepakt toen ik de expositie over schoonheid van de imperfectie in het Japanmuseum/Sieboldhuis te Leiden bezocht. Ik stelde vast dat eigenlijk alles imperfect te noemen valt. Ik ben een amateurfotograaf, dus ik ben blij dat al mijn foto’s imperfect zijn. Dat geeft ze smoel, inhoud, ‘bekijkkracht’.

Naast dat ik foto’s maak, ben ik sinds 2004 zelfstandig onderneemster en heb in 2005, samen met Pierre Emanuel, Outside In Company (kortweg OSIC) bedacht en opgericht. OSIC houdt zich bezig met (executive) coaching, training en organisatie ontwikkelingstrajecten. Wij begeleiden business professionals, managers en hun teams om optimaal te presteren.
Verder hebben wij ons gespecialiseerd in stress/burn-out. Een niet nieuw fenomeen waar hernieuwde aandacht en aanpak hard voor nodig is. Ook arbeidsmediation is ons niet vreemd, af en toe wordt onze hulp hiervoor ingeroepen.

Het leuke van ons werk is dat wij voor allerlei organisaties werken, van klein tot groot, profit en nonprofit, nationaal en internationaal. En dat in de meest uiteenlopende branches. Dat geeft ons een brede kijk en daarmee de bevestiging dat het in ieder bedrijf wabi-sabi is.

Marianne Kieft
m.kieft@osic.nl
osic.nl

Een schets uit de serie 雀科 door Martine Mussies.

Is ‘ik ben volmaakt’ verschillend van ‘ik ben perfect’? Die gedachte hield mij al een tijdlang bezig. Als mens, coach, en fotograaf.

Perfect veronderstelt een norm. Wie bepaalt die, en als die er dan is, bereik je die dan ooit? Of blijft het een eeuwig streven omdat alles altijd in beweging is, verandert? Het maakt in ieder geval dat je blijft werken, oefenen, beter worden.

Volmaakt vertaal ik met ‘klaar met maken’. Iets wat af is, zonder perfect te hoeven zijn. Wat tevredenheid en acceptatie in zich draagt. Je kunt dus volmaakt zijn, en toch voortdurende imperfectie ervaren. Best mooi. Het wabi-sabi, al kende ik dat niet. Totdat ik contact kreeg met de Japanse fotograaf Nobuyuki Kobayashi.

In het dagelijks leven ben ik voor het merendeel van mijn tijd professioneel coach. Al ruim 20 jaar. Dat doe ik samen met mijn levenspartner Marianne Kieft vanuit ons bedrijf OSIC. Daarnaast ben ik ook steeds meer (landschaps-)fotograaf.

Fotograferen doe ik, met soms langere tussenpozen, al sinds ik kind was. De laatste 15 jaar steeds intenser. Leren doe ik iedere dag – van andere fotografen, van kunst in het algemeen, van de natuur en van het leven.

De natuur fascineert mij. Inclusief de mens die daar net zo goed een onderdeel van is. Daar komen landschapsfotografie en mijn werk als coach samen – met intieme waardering en respect voor alles wat leeft en leven geeft.

De volmaakte imperfectie is de draad door alles. En die wordt mij steeds dierbaarder.

Pierre Emanuel
p.emanuel@osic.nl
osic.nl

klik op de letters hierboven om terug te gaan naar de beginpagina