Anne Sey

Anne Sey

Ik studeerde Japankunde in Berlijn en aan de Tōkai-Universiteit in Japan. Na mijn promotie in de bedrijfskunde over een Japans onderwerp werkte ik aan diverse universiteiten in Nederland als docent en onderzoeker en bij de Nationale Politie als strategisch adviseur. Tegenwoordig ben ik schrijver en keramist. 

Mijn boek Terug naar Japan gaat over mijn ontdekkingsreis in Japan op de fiets om te ervaren hoe dicht ik bij mijn geliefde Japan kan komen, het oude Japan, toen daar de eerste westerlingen aan wal stapten. Momenteel schrijf ik een boek over het dagelijkse leven van de Nederlanders op hun handelspost in Deshima zo’n 2-4 eeuwen geleden, over celloklanken, Japanse lampen, Robinson Crusoe en limoensiroop. 

Als keramist draai ik mijn stukken op de pottenbakkersschijf en maak mijn glazuren zelf. Mijn liefde voor alles wat Japans is en ook mijn korte werkervaring in een pottenbakkerij in Japan beïnvloeden de vormen en oppervlaktes van mijn keramiek. Ik zoek naar tijdloze eenvoud, warme en eerlijke esthetiek. Zoals de moderne ingetogenheid van het design met subtiele verschillen in kleur en textuur en soms die ene toevallige imperfectie. Stukken die aangeraakt willen worden om de schoonheid te kunnen ervaren van de kleine dingen in het leven. 

Anne Sey
anne.sey@ziggo.nl
annesey.nl

Interview met Anne Sey door Japan Fans

klik op de letters hierboven om terug te gaan naar de beginpagina