Leusden verwelkomt internationaal karate seminar met gerenommeerde sensei Shimura

Een aankondiging van een karate seminar met sensei Shimura, door Tsuru-do Kan Karate & Kobudo Utrecht.

Bij Japan denk je al snel aan majestueuze bergen, serene tempels en de verfijnde kunst van de theeceremonie. Deze exotische beelden zijn onlosmakelijk verbonden met de rijke cultuur van het land, waarin ook krijgskunsten zoals karate een centrale rol spelen. Maar binnenkort komt een stukje van deze Japanse traditie naar het rustige Leusden, in de vorm van een uniek karateseminar.

Van 13 t/m 15 september 2024 zal Leusden het decor zijn van een bijzonder internationaal karate seminar, georganiseerd door Kevin Chao in samenwerking met karatevereniging Tsuru-do Kan uit Utrecht Dit evenement biedt gevorderde karateka’s uit binnen- en buitenland de kans om te trainen onder leiding van Koichi Shimura achtste dan JKF Wadokai en hoofdinstructeur van het technische comité van JKF Wadokai, die speciaal voor dit seminar vanuit Tokio naar Nederland komt.

Kennis opdoen uit het hart van de karatestijl

Shimura sensei staat bekend om zijn diepgaande kennis van het wado ryu karate, een van de vier grote karatestijlen. De Wadokai organisatie, opgericht in 1934 door Hironori Ohtsukacombineert traditionele karate-technieken met elementen uit de jiu-jitsu. De stijl kenmerkt zich door vloeiende bewegingen, snelheid en strategisch ontwijken door middel van lichaamsverplaatsing. JKF Wadokai is de eerste in Japan erkende karateorganisatie en speelt een belangrijke rol in het behoud en de wereldwijde verspreiding van deze karatestijl.

Het seminar, dat plaatsvindt in Sportcomplex Buiningpark in Leusden, is specifiek gericht op gevorderde karateka’s die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Gedurende drie dagen zullen deelnemers intensieve trainingen volgen, waarin zowel basistechnieken(kihon), partneroefeningen(kihon kumite) als stijloefeningen(kata) van het wado ryu karate aan bod komen. Tevens biedt het seminar Europese deelnemers de kans om een deel te nemen aan zwarte bandexamens.

Kevin Chao, vijfde dan JKF Wadokai, organisator en karateleraar bij Tsuru-do Kan is zeer vereerd dat Shimura sensei speciaal voor dit seminar voor het eerst naar Nederland komt. Volgens de karateleraar is het voor karateka’s zeer bijzonder om op dit niveau les te kunnen krijgen. Zelf reist hij jaarlijks enkele weken naar Tokio om bij Shimura sensei te trainen, dus het voelt fijn om Nederlandse karateka’s deelgenoot te maken van deze ervaring.

Leusden verwelkomt internationaal karate seminar met gerenommeerde sensei Shimura, door Tsuru-do Kan Karate & Kobudo in Utrecht. Japan Fans
Sensei Shimura (links) en sensei Kevin Chao demonstreren een techniek uit het Wado Karate (foto: Tsuru-do Kan)

Informatie over het karate seminar met sensei Shimura

Neem voor meer informatie over het seminar contact op met Kevin Chao via: wadokevin@gmail.com
(communicatie in het Engels)

Bezoek voor meer informatie over karatevereniging Tsuru-do Kan of een proefles karate de website: www.tsurudokan.nl