Yatagarasu Aikido Utrecht

Yatagarasu Aikido Utrecht is een Utrechtse dojo waar iedereen zichzelf mag zijn – onafhankelijk van leeftijd, gender, fysieke mogelijkheden, afkomst of seksuele geaardheid. Lees gauw meer en wie weet tot ziens op de mat?

Yatagarasu

“Of we geen eenvoudiger naam voor onze dojo hadden kunnen kiezen? Vast wel! Maar wij zijn trots op onze kraai. Yatagarasu is een belangrijke figuur in de mythische geschiedenis van Japan. De kraai vertegenwoordigt de zon – die licht en warmte brengt – en wordt gezien als een gids op het levenspad. De drie poten van de vogel staan voor hemel, aarde en de mensheid. Ze symboliseren een drie eenheid die aan de basis van het leven staat. Er wordt ook gezegd dat de drie poten de drie deugden van de goden vertegenwoordigen: wijsheid, vriendelijkheid en moed.”

Een training bij Yatagarasu Aikido in Utrecht.

Aikido

AI - calligraphy by Martine Mussies

AI betekent harmonie. Het is een onderdeel van het zoeken naar verbinding.

KI - calligraphy by Martine Mussies

KI betekent energie. Als die stroomt draagt dat bij aan onze gezondheid.

DO - calligraphy by Martine Mussies

DO betekent weg of pad. Het staat voor de ontwikkeling van jezelf als mens.

“Onze stijl van aikido wordt geïnspireerd door meerdere sensei. Waaronder Jan Nevelius, Kayla Feder, Wendy Palmer, Motomichi Anno, Linda Holiday, Mary Heiny. Het is een stijl waarin flow, verbinding en intentie belangrijk zijn.” vertelt Karin sensei. “Binnen de lessen zoeken we naar de relatie tussen wat we op de mat doen en ontdekken en het dagelijks leven. Daarmee helpen we elkaar om te groeien als mens.”

‘Aikido kun je beoefenen om technieken te leren…. Of je leert technieken om aikido onder de knie te krijgen…’

Yatagarasu Aikido – Dojo in Utrecht

“Wat voor ons uniek is, is dat we kunnen trainen in een permanente dojo met een mooie Japanse sfeer. Community is voor ons belangrijk. Elke vrijdag na de les drinken we gezamenlijk nog even een kop thee. Maar ook organiseren we meerdere speciale activiteiten per jaar buiten de dojo.”

Yatagarasu Aikido Utrecht, dojo in Utrecht, Japanse kunst en cultuur in Utrecht, Japanse budo, martial arts, krijgskunst, vechtkunst, sport
Een aikidotraining door Kimberly Woodland sensei uit Californië.

“Wij organiseren een aantal keer per jaar grote internationale seminars met docenten uit de VS en Zweden. Daarnaast nodigen we geregeld docenten uit voor een seminar of gastles in de dojo. Ook organiseren we thematrainingen die voor iedereen toegankelijk zijn.”

Yatagarasu Aikido Utrecht, dojo in Utrecht, Japanse kunst en cultuur in Utrecht, Japanse budo, martial arts, krijgskunst, vechtkunst, sport
Buitentraining!

“Onze dojo is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn – onafhankelijk van leeftijd, gender, fysieke mogelijkheden, afkomst of seksuele geaardheid.”

Yatagarasu Aikido Utrecht

Volwassenen
Dinsdagavond: 20.00 – 21.30 uur
Woensdagavond:  18.30 – 20.00
Vrijdagavond:  19.30 – 21.00 uur

Jeugd op woensdag
Kinderaikido (7+): 16.00 – 17.00 uur
Jongeren (15-18 jaar): 18:30 – 19:00 uur (doen mee met volwassenen)

We hebben (nog) geen aparte wapenles maar wapens worden geïntegreerd in de lessen.

Leraren
Karin Karis (dojo cho)
Floor Hannewijk

Meer informatie vind je op www.yatagarasu.nl

Yatagarasu Aikido Utrecht, dojo in Utrecht, Japanse kunst en cultuur in Utrecht, Japanse budo, martial arts, krijgskunst, vechtkunst, sport
Hakama vouwen na de training.