Exposities

Nu de musea door de lockdown gesloten zijn, organiseren de Japan Fans Utrecht virtuele exposities via deze website. De eerste heet “Budo Drawings” en bestaat uit (digitale) tekeningen geïnspireerd door Japanse krijgskunsten.

In de tweede virtuele expositie – “Chaniwa & Chawans” – bezoeken we de “Chaniwa” oftewel Japanse tuin van theatermaker en vormgever Fokko Jelsma. Sinds 4,5 jaar maakt hij daar namelijk “chawans” – theeceremonie-kommen.

In de derde virtuele expositie op JapanFans.nl nemen we een kijkje in de design keuken van Hannah Kay, die zich onder de naam ANO Studio specialiseert in Japanse illustraties in o.a. Riso-druk.

In de vierde virtuele expositie op JapanFans.nl maken we kennis met het werk van de Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA.

De vijfde virtuele expositie draait om het werk van beeldend kunstenaar, Japanoloog en publiek spreker Philo Ouweleen.

Meer exposities zijn in de maak! Zo volgt hier bijvoorbeeld binnenkort een expositie over Japanse zeemonsters, met dank aan het Japanmuseum SieboldHuis.

Ben jij een Utrechtse kunstenaar die zich laat inspireren door de Japanse kunst en cultuur? En zou je het leuk vinden om te exposeren op Japan Fans Utrecht? Neem dan contact op met Martine.