Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA

Onze droom is een eigen centrum voor Japanse kunst in Utrecht, maar tot die tijd presenteren we jullie onze favoriete Japanse kunstenaars via onze website. In deze vierde virtuele expositie van de Japan Fans Utrecht maken we kennis met het werk van de Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA.

LANKA werd geboren in Hokkaido en begon op haar zevende met het leren van Japanse kalligrafie, Shuji (習字), één van de oudste, traditionele kunstvormen van Japan. Ze stopte met die lessen op haar 13e, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2012 pakte ze haar penseel weer op en begon een studie Shodo Japanse kalligrafie (書道) aan het officiële Japanse kalligrafie-instituut.

Al na twee jaar studie behaalde LANKA haar Master-diploma, maar ze bleef studeren tot 2018. Tijdens haar studies heeft LANKA veel prijzen gewonnen en werd haar werk geëxposeerd op grote openbare tentoonstellingen.

In 2018 verhuisde LANKA naar Nederland. Hier werkt zij verder aan haar eigen kunst en expressie binnen de Japanse kalligrafie.

“zonneschijn”, door Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA

Zodra de COVID-crisis over is, hopen de Japan Fans Utrecht een tentoonstelling te organiseren, waar mensen het werk van LANKA ‘live’ kunnen bekijken, bijvoorbeeld in een bibliotheek of in een buurthuis of op een andere van onze Japan Fans locaties. Maar tot die tijd moeten we het doen met deze virtuele expositie.

Je kunt Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA ook volgen op haar Facebook-pagina en Instagram.

Japan Fans Utrecht expositie: Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA
Japan Fans Utrecht expositie: Japanse kalligrafie-kunstenaar LANKA