De Dojo op de Middengaarde

Op 20 minuutjes fietsen van het centrum van Utrecht ligt het terrein van De Middengaarde: bijna vier hectare vol groen, om te ontspannen en te genieten.

Eigenaar en “Japan Fan” Kees organiseerde er al drie keer een Buurtcamping, twee keer het festival Geinbeat (10 juli as voor de derde keer) en talloze barbecues.

Daarnaast regelen zijn compagnon Krijn en hij er allerlei verschillende buitensporten, zoals lasergamen en boogschieten. Maar ondertussen bleef er iets knagen, zijn grote droom: een eigen dojo.

Het afgelopen jaar hebben Kees en Krijn niet bepaald stilgezeten. Waar andere ondernemers worstelen met de COVID-crisis, startten zij de “Social Distance Gaarde” en begon Kees voor de Japan Fans een YouTube-serie over Japanse bordspellen.

En tussendoor bouwden de heren gestaag verder aan hun mega project, een dojo van 13 bij 17 meter, voor allerlei soorten (Japanse) krijgskunsten.

Zelf was Kees maar liefst 15 jaar één van de vaste budoka van budo-akademie Shudokan aan de Oudegracht, waar hij lessen volgde in Aikido, kendo, kobudo, Wado Ryu karate en Daito ryu aikijutsu.

Ook zette hij zich in als assistent-docent bij de trainingen in karate en aikijutsu. Na de lockdown gaat Kees weer verder met zijn training bij Shin Chi Do karate (in Zeist en IJsselstein), om zich als budoka te blijven ontwikkelen.

In de nieuwe dojo zullen niet alleen vaste trainingen plaatsvinden, ook zal het gebouw gebruikt worden voor speciale gelegenheden en zullen de Japan Fans Utrecht er hun workshops en demonstraties organiseren!

De foto’s op deze pagina zijn van de dojo in aanbouw en van de zomer komt er een videoreportage online, zodat jullie ook de rest van het terrein kunnen bekijken! Mocht je vragen hebben aan Kees voor in die reportage, laat het ons dan weten!