Hanami Feest in Leidsche Rijn

Het is feest voor Japan Fans! Op zondag 23 april zal er een Hanami Feest in Leidsche Rijn plaatsvinden, aan de Emmy van Lokhorststraat 40 in Utrecht. Het evenement wordt georganiseerd door Kuratje en Midegain, en belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in de Japanse cultuur.

Zoals je vast al wist is hanami een eeuwenoude Japanse traditie. Hanami betekent letterlijk “bloemen bekijken” en houdt meestal in dat je met vrienden en familie onder de bloeiende kersenbloesem samenkomt om te genieten van eten, drinken en de prachtige omgeving. In Japan is het kersenbloesemseizoen iets waar mensen echt naar uitkijken. Veel mensen in Japan plannen hun leven zorgvoldig, om genoeg uitjes en picknicks te kunnen hebben rond de bloeischema’s van deze prachtige bloemen! De gewoonte heeft zich buiten Japan verspreid en nu houden veel landen over de hele wereld hun eigen Hanami Feesten om de komst van de lente en de schoonheid van de natuur te vieren.

Een van de hoogtepunten van het evenement is de mogelijkheid om te genieten van heerlijke sake, een traditioneel Japans alcoholisch drankje gemaakt van gefermenteerde rijst. Deelnemers kunnen ook genieten van Japanse snacks, amazake (een zoete, licht alcoholische drank) en Japanse zoetigheden bereid door Yuko san. En voor degenen die graag traditionele Japanse spelletjes willen proberen, zijn kendama (een vaardigheidsspeelgoed) en kokeshi (houten poppen) ook beschikbaar.

Naast het aanbod van eten en drinken kunnen bezoekers ook genieten van een prachtige tentoonstelling van Japanse kunst, die op de locatie te zien zal zijn.

Voor fans van de Japanse cultuur is deze Hanami Feest in Leidsche Rijn (Utrecht) een evenement dat je niet mag missen. Het is een geweldige kans om gelijkgestemde individuen te ontmoeten en je passie te delen voor alles wat Japans is. Dus als je op 23 april in de buurt van Leidsche Rijn bent, zorg er dan voor dat je even langs Emmy van Lokhorststraat 40 in Utrecht komt om mee te doen aan de pret!

Wij van Japan Fans zijn enthousiast over dit evenement en we hopen je daar te zien!

Op zondag 23 april wordt een Hanami Feest in Leidsche Rijn (Utrecht) georganiseerd door Kuratje en Midegain. Japan Fans gaan erheen! Japans Cultureel Centrum Utrecht, Japanese Art & Culture Centre of Utrecht