Japan Fans kook- en bakworkshops

Als je van de Japanse keuken houdt en in de regio Utrecht woont, kun je deelnemen aan de Japan Fans kook- en bakworkshops in Utrecht!

In het kort: iedereen is welkom bij de Japan Fans workshops (zie onze Missie & Visie). We houden de kosten laag, je betaalt alleen voor je eigen ingrediënten (en we krijgen meestal korting bij de toko) en maakt altijd wat extra om te doneren aan de daklozenopvang. Het is erg gezellig en je zult nieuwe vrienden maken die ook van Japanse kunst en cultuur houden.

Japan Fans kook- en bakworkshops
The teppanyaki known as Okonomiyaki! Picture by Daniel Hooper

Inclusieve en betaalbare kook- en bakworkshops

Als je op zoek bent naar een leuke en betaalbare manier om de kunst van het Japans koken en bakken te leren, dan zijn de Japan Fans kook- en bakworkshops in Utrecht perfect voor jou. Ze zijn niet alleen voor iedereen toegankelijk (rolstoelvriendelijk, neurodivers en LHBTQ+), ook de kosten van de gebruikte ingrediënten in de workshop zijn laag gehouden (je betaalt alleen voor je eigen ingrediënten). Bovendien zorgen de organisatoren er altijd voor om wat extra’s te koken/bakken om te doneren aan een daklozenopvang.

De Japan Fans kook- en bakworkshops richten zich op het aanleren van traditionele Japanse recepten en technieken. Van sushi tot ramen, je wordt een expert in alles wat met de Japanse keuken te maken heeft. En je hoeft niet eens een professionele chef-kok te zijn om mee te doen – alle niveaus zijn welkom.

Docenten van de Japan Fans kook- en bakworkshops

Tijdens de workshops word je begeleid door ervaren koks die de cultuur en keuken van Japan begrijpen. Met hun hulp leer je de Japanse manier van koken, van de presentatie tot de smaak. Elke workshop wordt begeleid door een ervaren kok en kookdocent uit Japan, die in het land zelf Japans koken en bakken heeft geleerd.

Tijdens de workshops leer je traditionele Japanse recepten, maar ook variaties daarop, die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Bovendien leer je ook over de Japanse cultuur, met lezingen en discussies over de geschiedenis en cultuur van Japan!

Maak nieuwe vrienden die ook van Japanse kunst en cultuur houden

De workshop is niet alleen een geweldige manier om Japans koken en bakken te leren kennen, maar het is ook een uitstekende gelegenheid om nieuwe vrienden te maken die jouw liefde voor Japanse kunst en cultuur delen. De sfeer is altijd vriendelijk en gastvrij, waardoor iedereen zich comfortabel en ontspannen voelt.

Dus als je op zoek bent naar een leuke en leerzame manier om je tijd door te brengen, overweeg dan om deel te nemen aan een van de Japanse kook- en bakworkshops in Utrecht. De sfeer is inclusief, de kosten zijn betaalbaar en de kennis die je opdoet is onbetaalbaar. Bovendien maak je nieuwe vrienden en geniet je van heerlijke Japanse gerechten. Dus… wat let je?

Impressies van Japan kook- en bakworkshop


Meer foto’s zijn te vinden via onze Facebook Pagina en Instagram Account. We delen ook regelmatig onze Japanse en op Japan geïnspireerde recepten om thuis te proberen.

Meestal maken we gebruik van de grote gemeenschappelijke keuken in Buurthuis Rosa. Dit kan natuurlijk veranderen als we ons eigen Japans Cultureel Centrum openen, maar voor nu zijn we dik tevreden met onze locatie!

Wil je op de hoogte blijven van onze aankomende Japanse kook- en bakworkshops? Stuur dan even een mailtje naar bestuur@japanfans.nl . De workshops worden ook steeds aangekondigd in onze Facebook Groep.