Japanse Zeemuziek

“Japanse Zeemuziek” is een project van Selene Broers (Ambaran) en Martine Mussies (Japan Fans), met steun van het Japans Cultureel Centrum Utrecht.

Selene & Martine, foto door Michel Timmermans

Japanse Zeemuziek in Nieuwegein

Op zondag 4 februari 2024 waren de eerste drie concerten, bij Keep in Mind in Nieuwegein, in het kader van Gluren bij de Buren. Dit was de aankondiging:

Selene (van Ambaran) en Martine (van Japan Fans) spelen samen een sfeervol programma met Japanse muziek over de zee. Selene speelt op haar zelfgebouwde chromatische harp en Martine speelt op verschillende fluiten (tenorfluit, basfluit, low whistle en Chinese fluit) en op haar zelfgebouwde harpij… Ook laten ze u horen hoe de Japanse taal klinkt.

Gluren bij de Buren
Japanse Zeemuziek door Selene & Martine

Deze tekening (door BudoGirl) is één van de illustraties die komt bij het debuutalbum van Selene & Martine. Op deze CD, die in maart 2024 wordt verwacht, spelen ze niet alleen het repertoire dat ze bij Keep in Mind ten gehore brachten, maar ook ieder enkele solostukken, zoals de Fisherman’s Song (hieronder door Martine op solo harp):

Japanse Zeemuziek

Na hun eerste drie concerten in Nieuwegein zijn Selene & Martine opnieuw nog druk bezig met het selecteren van muziek voor hun CD en vervolgoptredens.

Japanse Zeemuziek

Meer voorproefjes…

Hieronder vind je een voorproefje van de muziek van Selene en Martine.

Selene speelt “Weathering With You” op haar harp
Martine speelt “De Zee” op haar basblokfluit

Klik hier voor meer Japanse muziek in de omgeving van Utrecht.

Chromatische Harp

Het optreden bij Keep in Mind in Nieuwegein was het eerste concert waarop Selene haar zelfgebouwde chromatische harp bespeelde!

Meer Social Media

Je kunt Selene en Martine ook volgen op hun social media:

* Instagram: Selene & Martine
* Facebook: Selene & Martine
* YouTube: Selene & Martine

Japanse Zeemuziek in Nieuwegein. Selene (van Ambaran) en Martine (van Japan Fans) spelen samen een sfeervol programma met Japanse zeemuziek. Japan Fans, Japanese Art & Culture Centre Utrecht, Japans Cultureel Centrum Utrecht, Japan House, Japan Center