Steun het Japan Centrum Utrecht

Een Japans Cultureel Centrum Utrecht? Afgelopen maand had het bestuur van de Stichting Japan Fans een vergadering over onze missie & visie, ons beleidsplan en onze doelen voor 2023. Een belangrijke wens is en blijft een eigen locatie voor onze activiteiten. Droom je met ons mee? Steun het Japan Centrum Utrecht.

Read this page in English.

Steun het Japan Centrum Utrecht.
Japan Fans – Japanese Arts & Culture from the Centre of Utrecht

Japan Fans Utrecht is een gemeenschap voor liefhebbers van de Japanse kunst en cultuur om kennis en ervaring te delen en te verwerven. Onze missie is om kunstenaars, leraren, organisaties, initiatieven en andere groepen die zich bezighouden met Japanse kunst en cultuur in Nederland te verenigen en te ondersteunen.

Op dit moment zijn we bezig met het opbouwen van een netwerk dat Japan en Nederland verbindt en het culturele klimaat van Utrecht en Nederland verrijkt. We bieden inspirerende activiteiten waar iedereen die “iets” met Japan heeft zich thuis kan voelen. We bieden een groep om te leren, te delen, nieuwe kennis te creëren en te evolueren in een diverse omgeving.

Onze grote droom voor 2023 is een ‘centrale hub’, een Japans Cultureel Centrum Utrecht, met:

  • Taalcursussen voor Engelse en Nederlandse sprekers om Japans te leren, en Japanse moedertaalsprekers om Nederlands en Engels te leren
  • Gemeenschapsevenementen voor cultureel engagement en uitwisseling
  • Lessen in Japanse kunst en ambachten, zoals taiko, shōdō, sumi-e, chadō, ikebana, origami en meer
  • Kookworkshops om traditionele Japanse recepten te leren en nieuwe recepten te ontwikkelen
  • Een kunstgalerie om kunstwerken uit of gerelateerd aan Japan te tonen
  • Concerten met Japanse muziek
  • Residenties voor kunstenaars, budōka en studenten
  • Workshops in Japanse krijgskunsten zoals kendō, iaidō, jōdō, judō, aikidō, kyudō en meer
  • Openbare lezingen, filmvertoningen en andere educatieve evenementen

Steun het Japan Centrum Utrecht

Met uw & jouw steun aan deze campagne zullen we onszelf vestigen als een non-profitorganisatie en ons eerste aanbod uitbreiden om de gemeenschap in Nederland verder te verbinden. Steunen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door onze link te delen, je als vrijwilliger aan te melden, een “like” te geven aan de pagina Japans Cultureel Centrum op Facebook en/of een donatie over te maken aan onze crowdfunding.