Fûun Jôshi 

Fûun Jôshi (1928), Engelse titel: Castle of Wind and Clouds, is een stille Japanse film, te zien op vrijdag 12 januari, als onderdeel van het Nederlands Silent Film Festival in Eindhoven. Een tip voor Japan Fans!

Fûun Jôshi

In het hart van het oude Japan keert de jonge samoerai krijger Shinhachi na drie jaar dienst in de hoofdstad terug naar huis. Op zoek naar zijn verloofde, Chigusa, merkt hij tot zijn schrik dat zij ondertussen gekozen is als concubine voor de prins. Zijn innerlijke strijd tussen plichtsbesef en liefde wordt verder verergerd wanneer hij beschuldigd wordt van verraad.

Fûun Jôshi

Een kostuumdrama (jidai geki) geproduceerd door Teinosuke Kinugasa, over een samoerai die niet kan trouwen met zijn geliefde en het verraad en de complotten die dit veroorzaakt binnen zijn clan. Een film vol poëzie en schoonheid, met fantastisch camerawerk en design, prachtige tinting en nauwgezet gechoreografeerde vechtscènes. Een absolute parel!

Fûun Jôshi

FILMCREDITS
Titel: Fûun Jôshi 
Engelse titel: Castle of Wind and Clouds
Regisseur: Toko Yamazaki
Jaar: 1928
Productieland: Japan
Cast: Chôjirô Hayashi, Akiko Chihaya, Myoichiro Ozawa, Ippei Sôma, Sôroku Kazama, Yoshie Nakagawa, Yukiko Ogawa, Shinkuro Masamune
Lengte: 61 min

Fûun Jôshi

Het Nederlands Silent Film Festival vindt van 11 t/m 14 januari 2024 voor de zevende keer plaats in Eindhoven. Dat weekend kunnen bezoekers een unieke reis maken door de wereld van stille film, een kunstvorm waarbij films zelf geen geluid hebben en in plaats daarvan voorzien zijn van live muziekbegeleiding. Het NSFF programmeert stille film klassiekers en iconen als Buster Keaton, Mary Pickford en Fritz Lang, maar ook onbekende pioniers en zeldzame filmparels. ‘Silent film musici’ zoals Maud Nelissen (piano), Daan van den Hurk (piano), Elizabeth-Jane (harp) en Meg Morley (piano) begeleiden de 12 filmprogramma’s live.