Origami Kat(tekop)

Deze leuke origami “kattekop” maak je gemakkelijk en snel, bijvoorbeeld van een oud stuk cadeaupapier. Ook leuk voor kinderen. En als je een foto van de jouwe mailt of deelt in de groep, komt ‘ie erbij op de site!

Zodra het veilig kan gaan we “live” origami workshops organiseren aan de Oudegracht en in de studio van Hiromi-san. Maar tot die tijd moeten jullie het doen met enkele voorbeelden online. Ken jij ook een leuk origami model? Deel het dan in onze groep en wie weet komt het ook op deze website!

Enkele vouwsels van de Japan Fans

Er zijn allerlei variaties te verzinnen op dit eenvoudige origami-model. Het snuitje kan naar voren of naar achteren worden gevouwen en de wangetjes kunnen ook omgevouwen worden. Om duidelijker te maken dat het om een kat(tekop) gaat, zou je ook het gezichtje kunnen tekenen of plakken.

Je begint met een stuk papier (liefst niet te dik) en iets vierkants (bijvoorbeeld een onderzetter) en een pen. Teken vierkantjes op de mooie stukken van je papier.

Knip de vierkantjes uit met een schaar. Als je het heel netjes wilt doen kun je het ook aftekenen met een lineaal/geodriehoek en snijden met een Stanley-mesje of papiersnijder.
Vouw je papiertje twee keer dubbel over de diagonaal om te checken of het echt vierkant is. Zo nodig kun je de randjes nu nog wat bijknippen.
Vouw over de diagonaal de onderste helft naar boven en strijk deze vouw goed glad.
Vouw dan de twee zijden precies naar het midden (tegen de diagonale vouw aan).
Vouw de oortjes terug in een hoek die jij leuk vindt (dat kun je bekijken door het alvast om te draaien).
Vouw het onderste hoekje omhoog.
Draai je werkstuk om en als je tevreden bent, strijk je alle vouwen goed glad! Dit is de basis van de origami kat(tekop).
Nu kun je het snuitje vouwen en eventueel de wangetjes. En dan is je kat af!

Veel plezier met het vouwen van deze origami kat(tekop)! Vergeet niet je creatie(s) te delen via social media met #japanfans . En laat ons weten welk origami patroon jij de volgende keer wilt zien op deze website. ^_^