Storyteller Terra

De stichting Japan Fans is trots en blij dat zij vanaf 2023 de officiële penvoerder mogen zijn van storyteller Terra Norihiro Terazawa.

Via onze studiegroep kwamen we in contact met Storyteller Terra. Zijn dromen – een wereld creëren waarin we allemaal onze verhalen kunnen delen om onze ziel te voeden, te genezen en kracht te geven – resoneren diep met de geest van Japan Fans. Daarom willen we iedereen oproepen om hem te steunen! Leer meer over Terra en zijn werk in dit interview (origineel: Terra Norihiro Terazawa – storyteller van 12 juli 2022).

De stichting Japan Fans is trots en blij dat zij vanaf 2023 de officiële penvoerder zijn van storyteller Terra Norihiro Terazawa. Japan Fans, Japanese Art & Culture from the Centre of Utrecht, Japans Cultureel Centrum Utrecht

“Mijn naam is Norihiro Terazawa, en ik werk als ‘storyteller’ oftewel verhalenverteller. Ik ben geboren als zoon van een boer in een buitenwijk van Nagoya. Nadat ik een BBA-studie in Japan had afgerond, heb ik een opleiding tot acteur en stemacteur gevolgd in Israël, leerde ik acteren en verhalen vertellen in Europa en Zuid-Afrika en begon ik te werken als verhalenverteller in Berlijn. Toen ontmoette ik een Nederlandse verhalenverteller die me uitnodigde om samen een verhalencentrum te runnen, en toen ik de eerste keer op bezoek kwam voor een voorstelling voelde ik me heel rustig en warm uitgenodigd door het land en door de mensen en voelde ik me verrassend genoeg geen bezoeker. Tenslotte deed het lichte natte weer in Den Haag me zelfs denken aan mijn woonplaats in Japan. Dat was de aaneenschakeling van indrukken die me hierheen leidde. Inmiddels ben ik ook directeur van storytelling centrum DISC in Den Haag.”

Naast een internationale storyteller ben je ook een ‘natuurboer’. Wat is “Natural Farming”?

“Natural Farming” is een authentieke Japanse ecologische landbouwmethode ontwikkeld door Masanobu Fukuoka in de naoorlogse tijd in Japan met zijn beroemde boek “One Straw Revolution”. Het wordt ook wel aangeduid als do-nothing farming en volgt eenvoudige en praktische toepassingen om je gewassen te verbouwen en diepe oosterse filosofie/inzichten in de mens-natuur verbinding dat wij de natuur zijn en hier zijn om hun cyclus van overvloed te volgen. Natuurlijke landbouw is een fenomeen in (Oost-)Azië en wordt door meer dan tienduizenden mensen over de hele wereld beoefend om de tekenen van schittering van de natuur te spreken.”

De stichting Japan Fans is trots en blij dat zij vanaf 2023 de officiële penvoerder zijn van storyteller Terra Norihiro Terazawa. Japan Fans, Japanese Arts & Culture from the Centre of Utrecht, Japans Cultureel Centrum Utrecht
De stichting Japan Fans is trots en blij dat zij vanaf 2023 de officiële penvoerder mogen zijn van storyteller Terra Norihiro Terazawa.

Hoe ben je op het idee gekomen om een storytelling event te creëren dat verbonden is met “Natural Farming”?

“Zoals ik al eerder zei, ben ik opgegroeid als zoon van een (varkens)boer en heb ik het leven op de boerderij in Japan gezien en met mijn echte ogen de neergang van de landbouwindustrie en de strijd van de boeren meegemaakt. Dat leidde ertoe dat ik zelf in mijn jeugd kennismaakte met Natural Farming van de huidige hoofdbeoefenaar Kawaguchi san.

Natural Farming leerde me niet alleen hoe ik biologische groenten moet verbouwen, maar ook hoe ik met de natuur kan leven door hun voorbeeld te volgen, en hoe we in vrede en harmonie kunnen leven in onszelf en om ons heen. En dit is tot op de dag van vandaag een van mijn passies. Tegenwoordig is de inclusieve samenleving, duurzaamheid en een gezonde relatie met de natuur een hot topic of een tijdgeest. Daarom wilde ik er al heel lang een show over maken, maar ik wist niet hoe.

Op een dag ging ik naar de tuin om te boeren en zag een aantal bijen, vlinders en insecten druk rondrennen en realiseerde me dat de natuur in vrede leeft, wat er ook gebeurt in de wereld. En wij mensen worden altijd uitgenodigd om samen te komen leven door te ZIJN. en deze subtiele ervaring werd de bron van dit creatieve proces.”

Wat is een CREATIEF LAB?

“Ik geloof dat elke goede voorstelling chemie nodig heeft tussen de performer en het publiek. Ik heb aan het script gewerkt en het is klaar om voor het publiek uitgetest te worden. Ik maak dit CREATIVE LAB waar het publiek actief kan deelnemen aan het creatieve proces van de artiest met de gestructureerde feedbackrondes. Mijn doel is om het materiaal te stollen om het creatieve proces in te gaan om de voorstelling in het najaar in een theaterset te lanceren.”


Houd de Japan Fans social media in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende voorstellingen van Storyteller Terra!

Onze Facebook Pagina
Onze Facebook Groep
Ons Instagram Account
Ons LinkedIn Profiel
Ons Twitter Account