Concert Aziatische Pianomuziek

Op zaterdagavond 20 juli 2024 zal pianiste Martine Mussies een concert met Aziatische pianomuziek geven in de met kaarsen verlichte Domkerk in Utrecht. Dit concert wordt ondersteund door Japan Fans en het Japans Cultureel Centrum Utrecht.

Concert Aziatische Pianomuziek, Japans Cultureel Centrum, Domkerk Utrecht, Night of Light, Chinese, Koreaanse, Indonesische en Japanse muziek

Concert Aziatische Pianomuziek

Op zaterdagavond 20 juli 2024 zal pianiste Martine Mussies een concert met Aziatische pianomuziek geven in de met kaarsen verlichte Domkerk in Utrecht. Martine zingt alt bij de Domcantorij en heeft al eerder opgetreden als soliste tijdens de Night of Light, met afwisselend repertoire. In september 2023 speelde ze bijvoorbeeld Japanse Fluitmuziek over Vogels en in juni 2024 trad ze op met uitgeschreven meditaties op de Japanse fluit.

Door haar werk als vrijwilliger NT2-docent bij onder andere het Japans Cultureel Centrum Utrecht, heeft ze nieuwe Nederlanders van Japanse, Chinese, Koreaanse en Indonesische afkomst leren kennen. Ze verzamelde muziek uit hun jeugd door hun gezang op te nemen en creëerde daarvan piano-arrangementen. Deze arrangementen combineerde ze met bestaande pianomuziek uit Japan, China, Korea en Indonesië. Uiteindelijk is het haar doel om hiervan een CD op te nemen.

Op 20 juli zal Martine een selectie van deze werken presenteren in de Domkerk. Dit concert is onderdeel van de serie “Night of Light,”. Iedere derde zaterdagavond van de maand steken honderden mensen tijdens de Night of Light een kaarsje aan en genieten van de sfeer in de kerk. Mensen uit stad en regio en toeristen komen naar de Domkerk om een kaarsje aan te steken, te genieten van de muziek, zo maar even te zitten, stil te worden te bidden of een zegen te ontvangen.

Kom naar dit concert en beleef een uur vol Aziatische pianomuziek in de met kaarsen verlichte Domkerk.

Datum: zaterdag 20 juli 2024
Tijd: 20:15 uur
Locatie: Domkerk, Utrecht

Martine Mussies, Japanese Art & Culture Centre of Utrecht.
Martine Mussies, foto door Ivo de Haard