Japans keramiek in Utrecht

De Japan Fans zijn dol op cadeautjes – en dat is maar goed ook, want het uitwisselen van geschenken is ook in de Japanse cultuur een belangrijk element. Wil jij je sensei, senpai of kohai iets leuks geven, maar weet je niet wat? Bekijk dan de foto’s in deze blogpost, van Japans keramiek in Utrecht.

De Japan Fans struinen voor je door de straten, op zoek naar Japanse kunst en cultuur in het centrum van Utrecht. Alle foto’s in dit bericht zijn gemaakt bij “Amazing Oriental”, de toko op Hoog Catharijne. Zodra we een eigen centrum voor Japanse kunst & cultuur in Utrecht hebben, willen we daar natuurlijk ook leuke kleine winkeltjes een plek geven… bijvoorbeeld door een speciale kast in te richten met Japans keramiek.

Shiba Inu, Akita Inu, ceramic bowl, Japan Fans Utrecht

Deze superschattige kommetjes met een Shiba Inu en een Akita Inu zijn er in blauw en in zalm. Totemo kawaii! Dit zou ik zeker kopen voor een hondenliefhebber.

Japans keramiek in Utrecht, Japan Fans, Japanese Art & Culture Centre Utrecht

Diep donkerblauw met witte sakura… echt mooi en ook handig voor bij het koken.

Japans keramiek in Utrecht, Japan Fans, Japanese Art & Culture Centre Utrecht

Van zo’n leuk bordje met schattige gelukskatjes zou ik elke dag wel willen eten!

Japans keramiek in Utrecht, Japan Fans, Japanese Art & Culture Centre Utrecht

Het diepe zwart en de aardetinten zijn moelijk om goed op de foto te krijgen, omdat het glazuur zo glanst. Neem zelf een kijkje bij deze toko voor hun aanbod aan Japans keramiek in Utrecht.

Is mint groen jouw kleur? Dan heb ik goed nieuws voor je 😉 want er is een hele collectie bordjes, schaaltjes en kommetjes in het mint groen, met uitsparingen voor de witte sakura.

Welk Japans keramiek kies jij?

Welke vind jij het mooiste? Als je dat leuk vindt kun je erover discussiëren in onze Facebook-groep. En mocht je één van deze leuke bordjes en kommetjes op je wensenlijstje willen zetten, dan kun je ze bewaren via Pinterest.

Lukt het niet om iets te kiezen? Dan kun je altijd nog gaan voor deze Chinese mooncakes in de prachtige blikken met konijntjes.