Makkelijk te vouwen origami kat

De eerste Japanse kunstvorm die veel mensen tegenkomen is de kunst van het papiervouwen: origami! In dit filmpje vouwt Japan Fan Farah uit Pakistan een schattig origami katje. Een stap voor stap te volgen video voor een makkelijk te vouwen origami kat.

Zoals de meeste Japan Fans vast al weten is “Origami” het woord voor de Japanse vouwkunst, dus het vouwen van papier. (Japans: 折り紙, ‘ori’, vouwen, en ‘kami’, papier). Het is een leuke hobby, waar je weinig speciale kennis of materialen voor nodig hebt, die je veel voldoening kan geven.

Makkelijk te vouwen origami kat – stap voor stap!

Makkelijk te vouwen origami katjes door Japan Fans

Japan Fan Farah uit Pakistan is een enthousiaste knutselaar. Toen ze deze origami kat zag wilde ze direct een ander model dat ze kende met ons delen. Bekijk de video hieronder voor stap-voor-stap instructies om een makkelijk te vouwen origami kat te maken. Dank je wel, Farah!

Had je Farah’s eerste video ook al gezien? Daarin vouwt ze schattige origami vosjes. Heel lief om te zien en helemaal niet moeilijk om te maken.

Wat te doen met afgeronde origami?

Houd jij ook van origami vouwen, maar weet je niet zo goed waar je al je vouwsels laten kunt? In het blog van WaBi zie je hoe je mooie decoraties kunt maken van je origami kunst. De Japan Fans Utrecht doneren regelmatig leuke versieringen aan ziekenhuizen en verzorgingstehuizen in de regio. Als je dat leuk vindt, kun je je origami kunstwerken ook delen met andere Japan Fans in onze Facebookgroep! Misschien vind je daar zelfs wel iemand – een nieuwe penvriend – die met je wil ruilen?

Japan Fans origami workshops
Deze origami kat is een van de modellen die we kunnen aanleren op onze Japan Fans Origami Workshops

Japans cultureel centrum Utrecht

Als we op een dag ons eigen centrum voor Japanse kunst en cultuur in Utrecht hebben, willen we daar natuurlijk elke week leuke origami workshops organiseren.