Jij je Zen!

Een nieuwe rubriek op deze site, met budo strips door Daan de Tekenaar. In dit eerste blogje lees je niet alleen het eerste stripje, maar maak je ook kennis met Daan. Veel leesplezier!

Daan Landwehr Johan is derde Dan iaidoka. Als Daan de Tekenaar is hij bezig met zijn passie (strip)tekenen, verzorgt hij regelmatig striptekencussen voor diverse BSO’s, is hij bestuurslid van Het Stripschap. Ook is hij actief als muzikant en schrijver op zijn weblog.

“Striptekenen was altijd een hobby.” vertelt Daan. “Het begon wat serieuzer te worden toen me werd gevraagd een stripje te maken voor de Zanshin, het clubblad van de Nederlandse Kendo Renmei.”

Zo ontstond een verzameling van strips geïnspireerd door iaido, de kunst van het trekken van het zwaard en deels ook kendo, een Japanse vorm van schermen. Bovendien was dit voor Daan de omslag van tekenen als hobby naar tekenen als werk. 

Daan: “De lessen van budo hebben voor mij niet alleen betrekking op de discipline zelf, maar hebben ook geholpen mijn tekentechnieken verder te ontwikkelen door parallellen te trekken tussen wat er in de dojo geleerd werd en hoe dit op het dagelijks leven is toe te passen.”

Dit is de eerste in de reeks, volgende week vind je hier weer een volgende.