Sushi Bowl

Op veler verzoek hier dan eindelijk 😉 de nieuwe categorie: de Japanse keuken. In deze categorie vind je zowel traditionele Japanse gerechten uit Japan, als door de Japanse keuken geïnspireerde eigen recepten van Japan Fans & Friends.

Het spits wordt afgebeten door Jasmina van de populaire lifestyle blog Sparkles Inside, zij laat zien hoe ze gemakkelijk en snel een lekkere “sushi bowl” maakt van restjes. Zo ben je nog hartstikke milieubewust bezig ook!

“Ik ben gek op sushi bowls en maak ze vaak een dag nadat ik een sushi taart of sushi donuts heb gemaakt en nog rijst over heb. Het is heel simpel:

Laat 500 gram sushi rijst ongeveer een half uurtje weken in water. Vervolgens ga je deze goed spoelen. Blijf spoelen totdat het water doorzichtig is en niet meer troebel.

Als het water helemaal helder is, giet je deze af en laat je je sushi rijst goed uitlekken. Vervolgens doe je 750 ml water en je rijst in de pan en breng je het aan de kook. Zorg er voor dat je een deksel op de pan doet. Zodra je water kookt, zet je het vuur laag en laat je de rijst nog ongeveer 15 minuten doorkoken. Als je rijst goed gaar is, doe je een theedoek op de pan en de deksel er weer over. De theedoek zorgt er voor dat de condens druppels niet op het rijst komen. Hierdoor kan je rijst namelijk bederven.  Laat je rijst nog ongeveer 20 minuutjes staan.

Snijd je groente in stukjes, je kunt zelf kiezen wat je lekker vindt! De radijsjes en komkommer heb ik fijn gesneden en even ‘op zuur’ gezet (in azijn, limentkorrel, kruidnagel, Chinese suiker). Rooster de sesamzaadjes en strooi deze er over heen.’

Op de foto zie je dat Jasmina ook een gekookt eitje toegevoegd had. Tempeh past er ook goed bij. Wil jij graag iets van vis in je bowl? “Marineer dan stukjes zalm met een beetje zout, peper en citroen. En/of meng 1 grote eetlepel mayo en wat chilipeper door de tonijn.” Maak je bowl af met wasabi en soya saus – meshiagare!

Ben je enthousiast en wil je graag meer receptjes van Jasmina uitproberen? Neem dan een kijkje op haar website, Facebook en/of Instagram! En heb je zelf een recept dat je graag wilt delen met de Japan Fans? Neem dan contact op met Martine.