Voordat de koffie koud wordt… (inkijkexemplaar)

Hebben jullie ook zo genoten van het interview met literair vertaler Maarten? Dankzij uitgeverij Meulenhoff en boekwinkel De Vries van Stockum kunnen we een voorproefje van het door Maarten vertaalde boek met jullie delen! Lees snel verder…

Een scenografische schets van “Voordat de koffie koud wordt”, getekend door Martine.

Over een bepaalde zitplaats, in een zeker koffiezaakje, in een zekere wijk, bestaat een mysterieuze stadslegende. Naar verluidt kun je je, als je op die plaats gaat zitten, en alleen zolang je op die plaats zit, naar een tijdstip naar wens verplaatsen. Er zijn echter vervelende, ontzettend vervelende regels.

 1. Ook al reis je naar het verleden, je kunt geen mensen ontmoeten die dit koffiezaakje nog nooit
  hebben bezocht.
 2. Door terug te keren naar het verleden zal de werkelijkheid niet veranderen, hoezeer je je ook inspant.
 3. Er zit een vaste klant op de plek waarvandaan je terug naar het verleden kunt keren. Je kunt pas
  gaan zitten als die klant opstaat.
 4. Als je eenmaal terug in het verleden bent, kun je niet van je plek weggaan.
 5. Je kunt slechts terugkeren naar het verleden vanaf het moment dat je kopje koffie is ingeschonken,
  totdat die koffie koud is geworden.

En dit zijn nog niet alle vervelende regels. Evengoed brengen ook nu nog klanten die van deze stadslegende gehoord hebben een bezoek aan dit koffiezaakje. De naam van het koffiezaakje? ‘Funiculì Funiculà’. Zou jij na na het horen van al deze regels nog steeds naar het verleden terug willen keren?

Voordat de koffie koud wordt – Toshikazu Kawaguchi

In het boek lees je “vier hartverwarmende wonderen die in dit mysterieuze koffiezaakje plaatsvonden”… Benieuwd hoe het eerste verhaal begint? Download dan het inkijkexemplaar hieronder.

En ik weet zeker dat je daarna ook de rest van het boek lezen wilt! Klik hier om het te bestellen bij een lokale boekwinkel. Veel leesplezier!