Aziatisch eten aan de Voorstraat in Utrecht

In dit gastblog neemt Femke je mee in de smaakvolle wereld van Aziatisch eten aan de Voorstraat in Utrecht!

Aziatisch eten aan de Voorstraat in Utrecht

Aziatisch eten doe je natuurlijk in Utrecht. Bij voorkeur aan de Voorstraat, waar ook de studiegroep regelmatig te vinden is (na afloop van hun bijeenkomsten in de Neudebieb). Aan deze populaire straat vind je namelijk de beste Aziatische restaurants van de stad, zoals Tiger Mama en Sushi Wang. Maar er is meer.

Liefhebber van de Aziatische keuken? Breng dan zeker een bezoekje aan de Voorstraat in Utrecht. Dit zijn de 4 fijnste eetgelegenheden van Japan Fan Femke.

De 4 (h)eerlijkste Aziatische restaurantjes aan de Utrechtse Voorstraat

  1. Anan Saigon Streetfood – Voorstraat 25

Alleen de aanblik van het pand waarin Anan Saigon Streetfood is gevestigd doet je al watertanden. Dan heb je nog niet eens geproefd van de uitstekende Aziatische gerechten. Het interieur doet je denken aan een typisch straatje in Saigon. Ontzettend sfeervol en authentiek. Hier kun je genieten van een compleet diner, maar ook van allerlei kleine hapjes.

  1. Tiger Mama – Voorstraat 80

Wil je lekker Aziatisch eten in Utrecht? Breng dan zeker een bezoek aan Tiger Mama. Het restaurant heeft een modern en gezellig interieur met felle kleurtjes en comfortabele stoelen. Hier wil je écht lekker lang tafelen. Wil je alles proeven wat dit Aziatische eettentje te bieden heeft? Kies dan voor het unieke Tiger Mama 10-gangen diner met allerlei hoogstandjes.

  1. Restaurant Saigon – Voorstraat 68

Zin in die typische Aziatische ambiance tijdens het eten? Dan stap je zeker binnen bij Restaurant Saigon aan de Voorstraat 68 in Utrecht. De menukaart is zeer uitgebreid en verfijnd, maar ook de keuze in vegetarische gerechten is enorm. Proef een Aziatisch Tiger biertje, één van de befaamde soepen of draai zelf spring rolls met een vulling naar keuze.

  1. Sushi Wang – Voorstraat 98

De beste sushi in town eet je eigenlijk bij Sushi Wang. Elk sushi gerecht wordt met zorg en liefde bereid. Dat zie je niet alleen, maar dat proef je natuurlijk ook. Het interieur is gezellig en sfeervol en sluit helemaal aan bij de kwaliteit van het eten. De kaart laat een enorme keuze aan sushi zien. Met vlees, groenten of vis. Er zijn ook diverse vegetarische opties.

Ben je in de buurt van de Voorstraat in Utrecht? Loop dan zeker even binnen bij Sushi Wang. Wist je dat Aziatisch restaurant Sushi Wang in 2018 maar liefst twee keer de Best Restaurant Award in ontvangst heeft mogen nemen? Zeker een aanrader dus!


Welk Aziatisch restaurant in Utrecht heeft jouw voorkeur?

Laat het ons weten via onze groepen Japan Fans, Korea Fans en China Fans. Femke: “De Voorstraat in Utrecht is natuurlijk sowieso al een must-visit, maar deze Aziatische restaurants maken een bezoek nog meer de moeite waard. Kies voor smakelijk streetfood van Anan Saigon, het 10-gangen diner van Tiger Mama of dompel jezelf onder in de Aziatische keuken door je eigen spring rolls te maken bij Restaurant Saigon.”


Aan de Voorstraat in Utrecht hielden de Japan Fans ook een expositie: Japanse Kunst in ACU

De Voorstraat gezien vanuit de Neude in 1912/13 – foto via Het Utrechts Archief
De Voorstraat in Utrecht
De Voorstraat in 1904 – foto via Het Utrechts Archief