JFU

こんにちは! Welkom op deze website voor liefhebbers van de Japanse kunst en cultuur. Wij zijn een groep voor Utrechters – en hun vrienden – die allemaal “iets” hebben met Japan.

In onze Facebookgroep (80+ leden) delen we filmpjes, filmpjes en artikelen te delen over de Japanse taal en cultuur (of dat nou ghibli, grammatica, origami of karate is). Via Instagram vind je aankondigingen van nieuwe blogjes. En via deze website houden we ook mensen “van buiten” op de hoogte van onze activiteiten.

Door de COVID crisis en lockdown hebben velen hun reisplannen moeten verzetten en kunnen allerlei Japan-gerelateerde dingen niet doorgaan, zoals trainingen in de dojo. Daarom proberen wij via deze website regelmatig leuke virtuele evenementen te organiseren, zoals exposities, workshops over Japans koken, een online Japan Cinema, demonstraties van Japanse bordspellen, virtuele concerten en andere performances.

Zodra het weer veilig kan, willen we dit natuurlijk ook off-line voortzetten! Achter de schermen wordt er daarom al hard gewerkt aan allerlei workshops, zoals in kyudo (Japans boogschieten). じゃあ また!