Kleurrijke kunst op papier: Philo Ouweleen

Kleurrijke kunst op papier is een solotentoonstelling door Philo Ouweleen. Van 13 mei tot 4 juni 2023 wordt Galerie de Stoker in Amsterdam omgetoverd tot een magische wereld vol verhalen en verbeelding. Kom naar de feestelijke opening op zaterdag 13 mei, van 14:00 tot 17:00 uur, en dompel je onder in de prachtige creaties van deze veelzijdige kunstenaar en Japanoloog.

Kleurrijke kunst op papier is een solotentoonstelling door Philo Ouweleen. Van 13 mei tot 4 juni 2023 in Galerie de Stoker in Amsterdam.
De prachtige flyer, ontworpen door Laurence Rivest

Kleurrijke kunst op papier

Ontdek de veelzijdigheid van kunst op papier en de verhalen achter Philo Ouweleens intieme en verhalende werk. In deze overzichtstentoonstelling (2018-2023) wordt een gevarieerde selectie uit het oeuvre van Ouweleen getoond. Van grote schilderijen tot kleine tekeningen die Japanse verhalen en herinneringen verbeelden. Daarnaast presenteert zij nieuwe fantasievolle en speelse collages en werk dat nog niet eerder geëxposeerd is. De tentoonstelling zal zaterdagmiddag 13 mei feestelijk geopend worden met een kunstloterij, Japanse muziek en meer.

In haar werk experimenteert Ouweleen met verschillende teken- en schildertechnieken op papier, zoals gouache, waterverf, Japanse markers en kleurpotlood. Japan is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Naast Japan gerelateerde kunst is er ook ander niet eerder getoond werk te zien zoals de serie Intimacy. Deze reeks kleine waterverf schilderijen verbeelden gevoelens van intimiteit en genegenheid door middel van fysieke aanraking en lichaamstaal. Daarnaast zijn er veel kleurrijke collages te zien waarbij jonge vrouwen een centrale rol spelen. De collages zijn voor Ouweleen een associatieve speelse manier van werken waarbij zij dankbaar gebruik maakt van eigen materiaal zoals tekeningen, schetsen en foto’s. De omlijsting van de collages vormen ook objet trouvés en zijn het resultaat van een jarenlange zoektocht door kringlopen en tweedehandszaken.

Meet & Greet en Workshops

Elke zaterdagmiddag (14:00-17:00) is Philo Ouweleen aanwezig om toelichting over haar werk te geven aan bezoekers. Daarnaast worden bij deze tentoonstelling creatieve workshops aangeboden in een ruimte aangrenzend aan de galerie. Vijf kunstenaars laten je kennismaken met de veelzijdigheid van kunst op papier waarbij technieken en materialen uit de expositie aan bod komen.

Zondag 14 mei: Bladeren schilderen met gouache door Farah Widmer
Zondag 21 mei: Linosnede door Edith Brouwer
Zondag 28 mei: Abstracte collage en waterverf door Nynke van Zwol
Zondag 4 juni: Papier marmeren door Kim Ouweleen en Justyna Klęczar

Taal: Engels
Kosten: 4 euro per workshop


Lees ook ons portret van Philo en haar gastblog over de Japanse theeceremonie. Philo’s werk is ook te zien in een virtuele expositie op de Japan Fans website.