Hanami in Leidsche Rijn (met fluitmuziek!)

Op een stralende zondagmiddag, 23 april, werden we uitgenodigd voor het Hanami Feest in Leidsche Rijn, Utrecht. Georganiseerd door Kuratje en Midegain, was dit evenement een ware viering van alles wat Japan zo betoverend maakt. En wat een heerlijke middag was het! We willen de organisatie bedanken voor de uitnodiging.

Hanami in Leidsche Rijn, Japan Fans, Japans Cultureel Centrum Utrecht, Japanese Art & Culture Centre Utrecht, fluitmuziek, Japanse kunst

Een Betoverende Traditie

Hanami, wat “bloemen bekijken” betekent, is een eeuwenoude Japanse traditie waarbij vrienden en families samenkomen onder de bloeiende kersenbloesem om te genieten van elkaars gezelschap, lekker eten, en de schoonheid van de natuur. In Japan is het kersenbloesemseizoen een ware sensatie, en mensen plannen hun leven eromheen om deze prachtige bloemen te bewonderen. Deze gewoonte heeft zich wereldwijd verspreid, en Leidsche Rijn deed mee met deze viering van de lente en de natuurlijke schoonheid.

Culinaire Verwennerijen

Een hoogtepunt van het Hanami Feest was de kans om te genieten van heerlijke sake, het traditionele Japanse alcoholische drankje gemaakt van gefermenteerde rijst. Yuko-san verraste ons met Japanse lekkernijen, amazake (een zoete, licht alcoholische drank), en Japanse zoetigheden die onze smaakpapillen betoverden. Naast al het Japanse lekkers waren er traditionele Japanse spelletjes zoals kendama (een vaardigheidsspeelgoed) en kokeshi (houten poppen) om uit te proberen.

Een Cultuurrijke Ervaring

Het Hanami Festival bood bezoekers een kijkje in de rijke cultuur en geschiedenis van Japan, terwijl ze omringd waren door prachtige kersenbloemenbomen en Japanse fluitmuziek gespeeld door Martine.

Een Samenkomst van Japan Liefhebbers

Voor diegenen die een interesse hebben in alles wat Japans is, was dit Hanami Feest in Leidsche Rijn een kans om gelijkgestemden te ontmoeten en die passie te delen. Het was een warme en gastvrije gemeenschap van Japan Fans die de dag tot een onvergetelijke ervaring maakten.

Een Dankbaar Hart

Wij, Japan Fans, zijn oprecht dankbaar voor deze uitnodiging. Het was heerlijk om te hebben deelgenomen aan dit betoverende Hanami Feest. Een middag vol plezier, genieten en het delen van de liefde voor de Japanse cultuur. We kijken ernaar uit om iedereen volgend jaar weer te zien en nog meer prachtige momenten te delen!