Japanse Kinderdag in Dagblad Utrecht

We zijn blij en trots met dit stukje over onze Japanse Kinderdag in Dagblad Utrecht. Hieronder vind je de volledige tekst.

Lees meer over Kodomo no Hi – Japanse Kinderdag en over ons Kodomo no Hi-evenement in Houten.


Stralende kindergezichten en trotse ouders op Japanse kinderdag in Houten

HOUTEN – De stichting Japan Fans organiseerde afgelopen zaterdag een origami evenement ter gelegenheid van Kodomo no Hi, de Japanse Kinderdag. Op deze feestelijke middag kwamen enthousiaste leden van de vereniging samen in Houten, om met Japanse, Chinese en Nederlandse kinderen papieren koi karpers en andere origami te maken.

Kodomo no Hi, oftewel kinderdag, is een belangrijke feestdag in Japan. Het wordt traditioneel gevierd op 5 mei en is een eerbetoon aan de kinderen. Het doel van deze dag is om de persoonlijke groei en het geluk van kinderen te vieren en hen te inspireren om te dromen van een mooie toekomst. In Japan worden kleurrijke windvangers in de vorm van karpers opgehangen om deze viering extra feestelijk te maken.

De koi karper heeft een diepgaande symbolische betekenis in Japan, waar het wordt geassocieerd met moed, doorzettingsvermogen en succes. De Japan Fans hadden twee nieuwe origami modellen bedacht om karpers te vouwen. Ook waren er modellen voor de kinderen die liever een dinosaurus, een kat of een vogel wilden maken. Het was een creatieve en gezellige middag, waarop de kinderen hun artistieke vaardigheden verkennen.

Naast het plooien en vormgeven van de papieren karpers, kregen de jonge deelnemers ook de gelegenheid om te genieten van een assortiment aan Japanse lekkernijen. De smaakpapillen werden geprikkeld met heerlijke mochi, kleefrijstcakejes, en verfrissende groene matcha thee. Deze culinaire traktaties voegden een authentieke en smakelijke dimensie toe aan de viering, waarop de kinderen een voorproefje kregen van de rijke Japanse eetcultuur.

Japan Fans is een dynamische gemeenschap die bekend staat om het organiseren van diverse Azië-gerelateerde evenementen. Van taalcursussen tot filmavonden, van budoworkshops tot concerten en exposities, de groep biedt een platform voor iedereen met een interesse in de Japanse cultuur. Hun activiteiten dienen vaak een maatschappelijk doel, zoals bij het sushi maken voor daklozen en de optredens in verzorgingstehuizen. Het uiteindelijke streven van de stichting Japan Fans is de oprichting van een Japans Cultureel Centrum in de omgeving van Utrecht. Meer informatie via www.japanfans.nl


Japanse Kinderdag in Dagblad Utrecht

Kodomo no Hi - onze Japanse Kinderdag in Dagblad Utrecht. Hieronder vind je de volledige tekst. Japan Fans Utrecht. Kodomo no Hi
Kodomo no Hi – onze Japanse Kinderdag in Dagblad Utrecht.

We zijn dankbaar voor de vermelding in de krant en verheugen ons op de volgende Kodomo no Hi in ons eigen Japans Cultureel Centrum Utrecht. Houd de updates in de gaten!