Origami workshops bij De Wilg

De Japan Fans organiseren origami workshops bij De Wilg, op hun Zomerfestival op 23 juni 2023 in Utrecht.

Het Zomerfestival van De Wilg in Utrecht is een evenement waar iedereen welkom is, ongeacht hun achtergrond of beperking. Het festival biedt een scala aan activiteiten, waaronder workshops, optredens, muziek en lekker eten. De Japan Fans Utrecht dragen een steentje bij met hun origami workshops.

Japan Fans Utrecht organiseert origami workshops bij Zomerfestival van De Wilg.  Japans Cultureel Centrum Utrecht, Japanse kunst in Utrecht.
Japan Fans Utrecht organiseert origami workshops bij het Zomerfestival van De Wilg

We zijn nog aan het nagenieten van ons origami event op Kodomo no Hi… en ondertussen alweer volgende workshops aan het plannen. Met gepaste trots mogen we aankondigen dat we dit jaar ook origami workshops bij De Wilg zullen organiseren, op hun zomerfestival.

Yup, het is weer die tijd van het jaar – het Zomerfestival van De Wilg staat voor de deur en we zijn verheugd om onze passie voor origami met jullie te delen! Als Japan Fans Utrecht hebben we een missie om de schoonheid en vreugde van Japanse kunst en cultuur te verspreiden, en origami is een prachtige en laagdrempelige manier om dat te doen.

Het Zomerfestival van De Wilg is een unieke gelegenheid voor iedereen in Utrecht en daarbuiten om samen te komen, plezier te hebben en te genieten van verschillende activiteiten. En dit jaar hebben we het voorrecht om workshops origamikunst te organiseren op dit bruisende festival!

Wat kun je verwachten tijdens onze workshops? Nou, dat hangt af van jou! Of je nu een beginner bent die nog nooit een vouwpapier heeft aangeraakt, of een ervaren “origamika” oftewel vouwkunstenaar die graag complexe ontwerpen wil uitproberen, we hebben voor elk wat wils. Onze vrijwilligers staan klaar om je door de stappen te leiden, je tips en trucs te geven, en je te helpen je eigen prachtige origamikunstwerk te creëren.

Origami is meer dan alleen het vouwen van papier. Het is een kunstvorm die geduld, precisie en creativiteit vereist. Maar het gaat ook over het ontdekken van een rustige gemoedstoestand terwijl je je concentreert op de bewegingen van je handen en de transformatie van een eenvoudig vel papier naar een meesterwerk. Het is een proces van zelfexpressie en een manier om je gedachten los te laten terwijl je je overgeeft aan de vloeiende lijnen en elegante vouwen van origami.

Maar onze workshops zijn meer dan alleen het leren van de technieken van origami. Het is een kans om nieuwe vrienden te maken, verhalen te delen en een gemeenschap van origamiliefhebbers te ontdekken. Origami brengt mensen samen, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau. Het is een taal die iedereen kan begrijpen, een universele vorm van expressie die grenzen overstijgt.

Dus, kom naar het Zomerfestival van De Wilg en ontdek de magie van origami met Japan Fans Utrecht! Wees niet verlegen, we verwelkomen iedereen, of je nu een ervaren vouwer bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze fascinerende kunstvorm. Het festival biedt een levendige sfeer met optredens, activiteiten en lekker eten, en onze workshops zullen een hoogtepunt zijn dat je niet wilt missen.

Japan Fans Utrecht organiseert origami workshops bij Zomerfestival van De Wilg.  Japans Cultureel Centrum Utrecht, Japanse kunst in Utrecht.

Het Zomerfestival van De Wilg is een viering van inclusiviteit, vriendschap en plezier. En samen met jou willen we deze waarden omarmen en de wonderen van origami verkennen. Dus kom langs, maak nieuwe vrienden en laat je inspireren door de kunst van het vouwen! Meer informatie via Zomerfestival De Wilg.